Olet täällä

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa menu_set_active_trail() (rivi 2405 tiedostossa /home/clemac/public_html/includes/menu.inc).

CLEMAC

Lämpökuvaustutkimuksen tavoitteiden perusteella määritellään asianmukaisin toimintatapa.

LĂ„MPĂ–KUVAUKSEN LAAJUUS

TASO 1 Rakennuksen tai sen osan ulkoseinien lämpökuvaus lämpökuvaustulosteineen ilman laajempaa kirjallista lausuntoa. (Sisältää ulkoseinien ja lattian sekä yläpohjan liittymäkohdat. Myös ikkunat ja muut läpiviennit.)

TASO 2 Koko rakennuksen lämpöteknisen toiminnan tarkastus ja kirjallinen raportti.

TASO 3 Laaja lämpöteknisen toimivuuden selvittäminen kirjallisine raportteineen tarkasteltuna sisäilmaolosuhteiden ja kosteusvaurioiden näkökulmasta sisältäen myös muita tarvittavia mittauslaitteita, esim. pintakosteusmittaria.

TASO 4 Muu, esim. pelkkä suullinen raportointi vikakohteista kuvauksen yhteydessä.

RAPORTOINNIN LAAJUUS

MITTAUSRAPORTTI Rakennuksen tai sen osan lämpökuvaustulosteet ilman laajempaa kirjallista lausuntoa.

LÄMPÖKUVAUSRAPORTTI Sisältää mittausraportin tietojen lisäksi kirjallisen lausunnon ja yhteenvedon kohteen koko lämpöteknisestä toiminnasta korjausluokituksineen, -ehdotuksineen ja mahdollisine ehdotuksineen jatkotoimenpiteistä.

KUVAUSTAPA

YKSIVAIHEINEN Lämpökuvaus suoritetaan tilan normaalissa käyttötilanteessa pienessä alipaineessa. Tämä kuvaustapa on useimmissa tapauksissa riittävä.

KAKSIVAIHEINEN Tila kuvataan kahdessa eri painesuhteessa, ensin alipaineettomassa tilassa ja sen jälkeen mahdollisimman suuressa alipaineessa. Paine-erot toteutetaan joko rakennuksen omalla poistoilmanvaihtojärjestelmällä tai erillisellä poistoilmanpuhaltimella. Tällä menetelmällä saadaan paljastettua tehokkaasti mahdolliset ilmavuotokohdat toisella kuvauskerralla.

Kiinteistöjen lämpökuvauksen yhteydessä aina suoritettavia oheismittauksia ovat: Ulkoilman lämpötila, sisäilman lämpötila, tuulen nopeus ja suunta, paine-ero rakennuksen vaipan yli ja sisäilmankosteus. Lisäksi tallentaan muistiin vallitsevat sääolosuhteet (12/24 h) ennen kuvausta, kuvauksen alussa ja lopussa.