Olet täällä

Virheviesti

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa menu_set_active_trail() (rivi 2405 tiedostossa /home/clemac/public_html/includes/menu.inc).

etusivun kuva

KIINTEISTĂ–JEN LĂ„MPĂ–KAMERAKUVAUS PALJASTAA

  • Eristeviat, kylmäsillat ja ilmavuodot, jotka lisäävät energian kulutusta, laskevat asumisviihtyvyyttä ja voivat olla terveyshaitta. Ero energiankulutuksessa epätiiviin ja tiiviin rakennuksen välillä voi olla hyvinkin huomattava. Lämmitysenergia on jo nykypäivänä liian kallista tuhlattavaksi saatika tulevaisuudessa jatkuvan energian hinnan nousun johdosta. Hallitsemattomat ilmavuodot rakenteiden kautta voivat aiheuttaa kosteus- ja homevaurioita rakenteissa ja niistä johtuvaa oireilua ja terveyshaittoja asukkaille. Lisäksi rakennuksen alapohjan ilmavuodot esim. radon alueilla lisäävät terveysriskiä.

  • Kosteusvauriot on mahdollista havaita rakennuksien sisältä, mikäli rakenteen yli on lämpötilaero ja/tai mikäli kosteus ei ole höyryä läpäisemättömän pinnan takana. Tasakattorakenteissa, jossa lämmöneriste on heti katteen alla, kosteusvauriot voidaan havaita lämpökuvauksella ulkopuolelta ns. muuttuvassa tilanteessa. Samalla menetelmällä voidaan lämpökameralla havaita esim. kivitalojen julkisivujen kosteusvauriot.

  • Lattialämmitysputkistot tai -kaapelit silloin kun on tarvetta todentaa niiden toimivuus/toimimattomuus tai niiden sijainti esim. lattiakaivon uusimisen tai lattiaan reikien porauksen vuoksi.

  • Taloteknisten laitteiden toimivuus, kuten patteriverkoston termostaatit ja vedenkierto, sähköverkon huonot liitokset sekä ilmanvaihtoventtiilit ja tiettyjen putkistotukoksien ja -vaurioiden paikannus. Takkojen ja hormien halkeamat ja rapautumat.

KIINTEISTĂ–JEN LĂ„MPĂ–KUVAUKSEN KĂ„YTTĂ–KOHTEET

  • Uudisrakennuksen laadunvalvonta Maininta lämpökuvauksesta on hyvä sisällyttää jo rakentajan kanssa tehtävään urakka-sopimukseen. Tämä yleensä lisää urakoitsijan työn huolellisuutta. Kuvaus on hyvä suorittaa jo siinä vaiheessa, kun rakennuksen ulkovaippa on teknisesti valmis, mutta sisäpuolen pinnoitustyöt ovat vielä tekemättä. Näin mahdollisten vikakohteiden korjaus on nopeampaa ja edullisempaa verrattuna jo valmiiseen rakennukseen. Lämpökuvausraportista (ja mahdollisten korjausten jälkeisestä tarkistuskuvauksen raportista) jää dokumentti esim. myöhempää mittauskohteen myyntiä varten.

  • Kiinteistön remontoinnin suunnittelussa korjaustarpeita kartoitettaessa Lämpökamerakuvauksen avulla ulkovapan lämpöteknisen kunnon toteamiseksi ei tarvitse turhaan purkaa rakenteita. Näin korjaukset voidaan kohdistaa vain niihin kohtiin joihin se on tarpeellista. Ovi- ja ikkunaremontin tarpeellisuus on helppo todeta lämpökamerakuvauksen avulla.

  • Kiinteistön osto Lämpökuvaus perinteisen kuntotarkastuksen lisänä antaa luotettavan kuvan myös kiinteistön rakenteiden todellisesta kunnosta. Asialla on suora vaikutus kiinteistön energiankulutukseen ja asumisviihtyvyyteen. Suoritetusta lämpökuvauksesta jää ostajalle tarkat tiedot vikakohdista remontin suunnitteluun.

  • Ovi- ja ikkunanvaihtoremonttien laadunvarmistus Lämpökuvaus paljastaa asennusvirheet sekä puutteet tiivistyksissä ja eristyksissä. Tässäkin tapauksessa on hyvä jo ennen sopimuksen tekemistä urakoitsijan kanssa mainita lämpökuvaksesta.

etusivun kuva

SĂ„HKĂ–KUVAUS

Sähköasennusten tutkimus on ollut ensimmäinen ja edelleen suurin lämpökuvaustutkimuksen sovellus. Sähkökuvauksen suurin etu on, että tutkimuskohteiden toimintaa ei tarvitse keskeyttää vaan ne voivat olla normaalissa käyttötilanteessa. Sähkömoottoreiden, -keskuksien, -pumppujen ja sähkönsiirron ongelmat kuten heikot liitokset ja ylikuormitukset tuotantolaitoksissa voidaan kohteeseen koskematta sähkökuvauksella paikantaa. Säännöllisellä ennakoivalla toiminnalla voidaan ajoittaa huoltotoimenpiteet haluttuun ajankohtaan ja estää yllättävät toimintakatkokset tai tulipalot.

TEOLLISUUDEN LĂ„MPĂ–KUVAUS

Teollisuudessa sähkökuvauksien lisäksi yksi ennakoivaa huoltoa oleva mekaanisen kunnossapidon osa alue on laakereiden kunnon toteaminen. Isojenkin kuljetinlinjojen tarkastus voidaan suorittaa lämpökuvaamalla nopeasti ja kustannus tehokkaasti verrattuna muihin menetelmiin. Teollisuutta haittaavat putkistotukokset ja -ahtaumat sekä eristevauriot voidaan lämpökamerakuvaksella myöskin paikantaa.

Määräaikaistarkastuksissa tarkastetaan tuotantolaitoksen koneet ja laitteet. Tuloksia verrataan aiempiin määräaikaistarkastuksien mittaustuloksiin ja näin voidaan päätellä laitteiden kunto ja mahdollinen huollon tarve.